Hierontas

H.A.A.-hieronta

Hengitystä Avaava ja Aktivoiva hierontatekniikka Hoidossa käytettään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset. Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen/hapen monista tehtävistä on pitää elimistömme puhtaana kuona-aineista. Hengitystekniikalla on suuri merkitys ilman/hapen saannin kannalta. Liian vähän ilmaa -> liian vähän happea -> tukkoiset lihakset.

Jatka lukemista

Voice Massage -terapia

Voice Massage -terapia Voice Massage on erikoishieronta, jonka suorittaa erikoiskoulutettu Voice Massage terapeutti. Se keskittyy äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien sekä purentatoimintahäiriöiden aiheuttamien lihasten jännitystilojen poistamiseen leukojen alueella sekä ennalta ehkäisemään puhallinsoittajan lihasten virhetoimintojen syntymistä. Voice Massage-terapialla syntyy myös lihastason diagnoosi äänentoiminnasta. Lihasten rentouttamisen avulla luodaan edellytykset puheen ja laulun tasapainoiselle äänentuotolle. Voice Massage-terapiaa käytetään puhallinsoiton, laulunopetuksen ja ääniterapian tukihoitona. Laulunopettajat ja puheterapeutit suorittavat omassa käytännön työssään varsinaisen toiminnallisen äänihäiriöiden audiokineettisen diagnosoinnin.

Jatka lukemista

Purenta-alueen hoito

Kärsitkö seuraavista vaivoista: Asiakkaistani n. 60% kärsii diagnosoimattomasta päänsärystä. Usein epäillään migreeniä tai poskiontelotulehdusta. Potilasta lääkitään rentouttavilla, tai tulehduskipulääkkeillä, mutta oireet häviävät vain hetkeksi. Osa päänsäryistä on johtunut tapaturmasta mitä ei enää edes muisteta, tai ne ovat stressistä johtuvia. Pahoinpitelyt ovat yksi ryhmä ja joillakin on ollut oikaisuraudat. Purentaa korjataan, mutta unohdetaan lihaksisto, joka pitää leukaniveliä paikallaan. Purennan erikoishoito on melko uusi hoitomuotona, eikä siitä ole mielestäni onnistuttu levittämään tietoa yhteiskunnan keskuudessa.

Jatka lukemista

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomenetelmistä, jonka tarkoituksena on vaikuttaa hermo-, lihas- tai hengitysjärjestelmiin tai tehdä yleinen vaikutus verenkiertoon ja immuunikiertoon. Erilaisia hierontaotteita Hierojan on sovellettava eri otteita siten, että halutut vaikutukset kudoksissa saadaan aikaan. Tule kokeilemaan klassisen hieronnan tehokkuutta.

Jatka lukemista

H.A.A.-hierontakurssit

Hengitystä Avaava ja Aktivoiva hierontatekniikkakurssi Kurssi on tarkoitettu hierojille, fysioterapeuteille ja jäsenkorjaajille antamaan lisää työkaluja omaan ammattiin. Kurssilla käydään läpi eri tekniikoita joilla saadaan hengitystä tehostettua hierontaottein ja harjoittein. Kurssin kesto on 2 x n.6 h, kursseja pidän eri paikkakunnilla sopimuksen mukaan. Ryhmät ovat 2-6 hlöä, koska haluan valvoa, että kaikilla on mahdollisuus saada henkilökohtaista opetusta. Kurssin hinta on 250€/hlö + matka- ja majoituskulut. Tarvittaessa järjestän myös kertauskursseja (maks.8 hlöä) 80€/hlö.

Jatka lukemista