Hieronta

H.A.A.-hieronta

Hengitystä Avaava ja Aktivoita hierontatekniikka Hoidossa käytettään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset. Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen/hapen monista tehtävistä on pitää elimistömme puhtaana kuona-aineista. Hengitystekniikalla on suuri merkitys ilman/hapen saannin kannalta. Liian vähän ilmaa -> liian vähän happea -> tukkoiset lihakset.

Jatka lukemista

Voice Massage -terapia

Voice Massage -terapia Voice Massage on erikoishieronta, jonka suorittaa erikoiskoulutettu Voice Massage terapeutti. Se keskittyy äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien sekä purentatoimintahäiriöiden aiheuttamien lihasten jännitystilojen poistamiseen leukojen alueella sekä ennalta ehkäisemään puhallinsoittajan lihasten virhetoimintojen syntymistä. Voice Massage-terapialla syntyy myös lihastason diagnoosi äänentoiminnasta. Lihasten rentouttamisen avulla luodaan edellytykset puheen ja laulun tasapainoiselle äänentuotolle. Voice Massage-terapiaa käytetään puhallinsoiton, laulunopetuksen ja ääniterapian tukihoitona. Laulunopettajat ja puheterapeutit suorittavat omassa käytännön työssään varsinaisen toiminnallisen äänihäiriöiden audiokineettisen diagnosoinnin.

Jatka lukemista

Purenta-alueen hoito

Kärsitkö seuraavista vaivoista: aamuisin kasvot ovat jäykät tai on päänsärkyä ohimoalueen tai kallonpohjan särkyä suu ei aukea kunnolla ja tuntuu kipua korvassa tai korva-aukon edessä korvat menevät lukkoon, suhisevat tai vinkuvat (tinnitus) narskuttelet hampaitasi öisin tai puret niitä yhteen Asiakkaistani n. 60% kärsii diagnosoimattomasta päänsärystä. Usein epäillään migreeniä tai poskiontelotulehdusta. Potilasta lääkitään rentouttavilla, tai tulehduskipulääkkeillä, mutta oireet häviävät vain hetkeksi. Osa päänsäryistä on johtunut tapaturmasta mitä ei enää edes muisteta, tai ne ovat stressistä johtuvia.

Jatka lukemista

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomenetelmistä, jonka tarkoituksena on vaikuttaa hermo-, lihas- tai hengitysjärjestelmiin tai tehdä yleinen vaikutus verenkiertoon ja immuunikiertoon. Erilaisia hierontaotteita Erilaisilla hierontaotteilla voidaan vaikuttaa mm. urheilusuoritukseen tai mielialaan. Lihaskireyksissä voidaan käyttää talkkia, kangasta, ravistelua tai vaikkapa “syvää peukaloa”. Turvotuksessa käytetään yleensä sivelyotetta, lihasten aineen vaihduntaa taas hoidetaan hankaus- ja puserrusotteella. Hierojan on sovellettava eri otteita siten, että halutut vaiutukset kudoksissa saadaan aikaan. Tule kokeilemaan klassisen hieronnan tehokkuutta.

Jatka lukemista

Asiakkaan purenta oikeni

Voice Massage on myös purennan hoitoa. Purentavirheet johtuvat useimmiten purentalihasten jännitystilasta. Voice Massage hoidolla saadaan rentoutettua purentalihakset ja leuka asettuu oikeaan asentoon. Syyskuun loppupuolella hoidossani kävi asiakas, joka sai jo ensi hoidolla apua purentaongelmaansa. Heti Voice Massage-hieronnan jälkeen hän ihmetteli, että sai molemmat puolet hapaista yhteen ensimmäistä kertaa kuukausiin. Asiakas antoi luvan käyttää kuvia haluten kuitenkin pysyä anonyyminä. Tässä asiakkaan oma viesti toisen käyntikerran jälkeen: “Viikko sitten mulla otti vasemmalla neljänsien hampaiden kärjet yhteen.

Jatka lukemista